Bedrijfsworkshops

Heb je soms het gevoel dat het je of jouw medewerkers allemaal een beetje boven het hoofd groeit? Wil je comfortabeler leren omgaan met stresssituaties op de werkvloer? Valt “burn – out” al eens een keer op een meeting of rond het kopieerapparaat? Ben je misschien al even op zoek naar praktische en onmiddellijk toepasbare methoden die het welzijn op de werkvloer ten goede komen?

Maak dan van @The Park uw partner in welzijn op de werkvloer.

@The Park ontwikkelde immers een gevarieerd programma bedrijfstrainingen en coaching sessies rond “welzijn op het werk”. Je kan bij ons terecht voor een unieke aanpak op maat. Naast de expertise en passie van onze welzijnscoaches en de zeer persoonlijke aanpak is onze toplocatie, te midden van het groen van het Antwerpse Boekenbergpark, een absolute troef.

De bewegings- en ontspanning sessies kunnen zowel in- als outdoor doorgaan @The Park.

Onze welzijnscoaches komen ook graag op locatie.

2022-02-17T16:34:20+02:00

Verbindend communiceren door een positieve mindset

Deze interactieve workshop geeft inzicht in de belemmerende patronen van de dagelijkse communicatie en nodigt uit tot kleine veranderingen die voor een groot verschil zorgen. Door de technieken van mindfulness en verbindend communiceren toe te passen leert men bewust opmerken en kiezen van gepaste (re)acties. Het leren herkennen van het verschil tussen interpretatie en observatie zorgt voor betere communicatie binnen de ploeg en binnen de bedrijfshiërarchie. Verbindende communicatie scherpt de creativiteit aan bij het zoeken naar oplossingen, zorgt voor positievere sfeer en veerkracht op de werkvloer.

2022-02-17T16:32:13+02:00

Mindfulness op de werkvloer

Een wetenschappelijke onderbouwde training met bewezen effect. Een training van het brein die voor meer focus, positieve mindset en veerkracht zorgt. Mindfulness is bewust opmerken wat er buiten jezelf en rondom je gebeurd om vervolgens daarop welbewust te reageren. Ook als je de situatie niet kan veranderen kan je wel op een effectievere manier leren omgaan met de druk van de omstandigheden. Mindfulness helpt je om creatieve oplossingen te vinden voor problemen en uitdagingen. Daardoor kan je stress beter de baas, werk je efficiënter en ervaar je meer veerkracht.

2022-02-17T16:00:48+02:00

Zing eens een liedje!(*)

Samen zingen is erg krachtig en verbindend. Het zorgt voor een gevoel van samenhorigheid en connectie in een groep. Als u alleen zingt, komt in het lichaam oxytocine vrij wat een positief effect heeft op uw mentale welzijn. Maar samen zingen biedt nog veel meer. Al die individuele stemmen die één geheel vormen, zorgen ervoor dat elke afzonderlijke persoon zich in de groep opgenomen voelt. Die maakt dan deel uit het geheel, sociale steun en vriendschap. Door de manier van werking en de muzikaliteit, ervaart u een ‘ah ha’ belevenis aan het einde van een zangsessie. De groep van eenlingen vormt een muzikaal geheel en bereikt iets samen wat niet voor mogelijk werd gehouden.

2022-02-18T10:39:59+02:00

Reactie-keuze: wat als mensen je drijven tot…?

Dagdagelijks krijgen we te maken met mensen die op onze ‘rode’ knop duwen. We schieten dan in een reactie en hebben nadien een “had ik dat maar niet gezegd/gedaan”- gevoel. Of de ideale reactie schiet ons pas nadien te binnen. Veel te laat uiteraard, waardoor je vaak met een vervelend gevoel blijft zitten. In deze workshop leer je keuzemogelijkheden qua reacties te maken, zodat je niet op een rollercoaster van emoties terecht komt, zonder er af te kunnen stappen.

2022-02-17T15:42:36+02:00

Kies de bril waardoor je kijkt

In onze dynamische maatschappij staan we niet altijd stil bij wat er rondom ons gebeurt; van kleine handelingen (bijna niemand fietst nog ‘bewust’ of moet nadenken bij het brengen van zijn lepel naar zijn mond) tot complexere gegevens (waarom trek ik altijd dat genre mensen aan? waarom maakt dat me zo boos of angstig?). Deze workshop is bedoeld om hierbij stil te staan en te bevragen of datgene waar we zo zeker van zijn, ook zó effectief is en of we niet beter bepaalde patronen veranderen/aanpassen. Dit met één doel: rust te kunnen vinden in onszelf.

2022-02-17T15:40:21+02:00

Neuzen in dezelfde richting

Je hebt een duidelijke visie, een duidelijk doel, maar blijkbaar zijn er mensen die niet aanhaken en/of golven maken. Je gaat altijd zo’n mensen hebben, maak je geen illusie. Maar via deze workshop zou dit slechts een kleine minderheid mogen zijn. Dit is niet uitsluitend een workshop voor leidinggevenden: alles is afhankelijk van je definitie van team (in dat opzicht is zelfs een gezin een team)

2022-02-17T15:37:26+02:00

Be like water coaching

Een groepsactiviteit die chill is en je toch aan het rillen zet? Neem dan maar een ijsbad samen met jouw collega's!Het nemen van een ijsbad is een discipline die gebaseerd is op drie belangrijke principes: ademwerk, mindset verheldering & versterking, en blootstelling aan koude.

2022-02-17T16:54:36+02:00

No more stress! Stress en burn-out onder de loep

We nemen de opbouw van stress tot burn-out onder de loep en bekijken de effecten daarvan op lichaam en geest. We analyseren een flink aantal werk- en gezinsgerelateerde stresssignalen en burn-out kenmerken. Je krijgt tips op maat om bij jezelf en collega’s stress en burn-out te voorkomen en aan te pakken.

2022-02-17T15:30:34+02:00

Fitbreaks: een actieve pauze met je collega’s

Regelmatig een actieve pauze nemen, zorgt voor minder spierklachten en minder last van de nek of rug. Maar ook je humeur en je mentale welzijn varen er wel bij. We presteren beter en voelen ons beter in ons vel wanneer we regelmatig een actieve pauze inlassen. Hierdoor is er minder uitval en verhoogt de productiviteit. Door even de zinnen te verzetten, kan je daarna immers met een frisse geest beter presteren.

2022-02-17T16:52:35+02:00

Relaxatie met Qi Gong

Qi gong betekent “het cultiveren van de Qi of levensenergie”. Het is een duizenden jaren oude, Chinese bewegingskunst, verwant aan Tai Chi, die haar wortels heeft in de Chinese geneeskunde, filosofie en krijgskunsten. De repetitieve, ontspannende en eenvoudige bewegingen maken het voor veel mensen een heel aantrekkelijke manier om hun energiepeil te verhogen, tot diepe ontspanning te komen en hun gezondheid op een hoger niveau te tillen.

2022-02-17T15:23:21+02:00

Beter Slapen: goede nachtrust = betere productiviteit!

Maar liefst 40% van de Belgische werknemers slaapt slecht. Nochtans is een goede nachtrust cruciaal voor een succesvolle en productieve (werk)dag. Door beter te leren slapen worden je werknemers productiever, verbeteren hun inschattingsvermogen en reactiesnelheid. Als gevolg werken ze veiliger en is er minder absenteïsme. Beter slapen verhoogt de veerkracht van het team en maakt het beter bestendigt tegen stress.

2022-02-17T16:58:31+02:00

Mindful bewegen met Tai Chi

Tai Chi is van oorsprong een Chinese krijgskunst, maar is nu vooral bekend omwille van zijn ontspannend effect op lichaam en geest. Uit recent onderzoek blijkt dat Tai Chi heilzame effecten heeft op gewrichtsklachten, slapeloosheid en een aantal stressgerelateerde klachten. Tijdens deze workshop leer je de eerste drie bewegingen van Tai Chi en je ontdekt dat deze bewegingsvorm wonderen kan verrichten voor het soms jachtige bestaan dat we leiden. Tai Chi werkt verkwikkend en is bovendien uiterst goed voor het humeur!

2022-02-17T16:48:50+02:00

De weg van de krijger

In deze workshop ga je recht naar de diepere lagen van Tai Chi als Oosterse krijgskunst. Via partneroefeningen ontdek je hoe bewegen in ontspanning je sterker kan maken, zowel fysiek als mentaal. Je ervaart oude Chinese wijsheden aan den lijve: ‘zachte kracht’, ‘met 500 gram 1000 kilo verslaan’, ‘doen door niet te doen’. Deze principes geven je nieuwe, verrassende inzichten in managementskills en conflicthantering. Ze hebben een diep en blijvend effect op lichaam en geest. Door de ruime aandacht voor partneroefeningen leent deze workshop zich uitstekend voor teambuilding en managementevents.

2022-02-17T16:46:28+02:00

De kracht van de ademhaling

Of we nu slapen of wakker zijn, we ademen gemiddeld 12 keer per minuut, en in 24 uur ademen we meer dan 8000 liter lucht in en uit. Ademen is de meest natuurlijke handeling van ons leven. Onder invloed van stress, emoties en andere factoren, gaan we echter vaak op een minder goede manier ademen. Daardoor nemen we onbewust een gespannen lichaamshouding aan en is de kans groot om fysiek last te ondervinden. Deze workshop heeft tot doel opnieuw bewust te worden van onze ademhaling. Je krijgt tools aangereikt om ook in stresssituaties de ademhaling onder controle te houden. Door een bewuster gebruik van de ademhaling kunnen we leren om lichaam en geest te kalmeren en in balans te brengen.

2022-02-17T16:44:28+02:00

Pilates op het werk

De Pilatesmethode is een bewegingsvorm waarbij de nadruk op bewust en gecontroleerd bewegen ligt. Door het werken aan de kern (rug- en buik - spieren) van het lichaam maken we het sterker, weerbaarder en gezonder. Je ontwikkelt betere coördinatie, maakt uw spieren sterker en soepeler waardoor u ontspannen en vitaler wordt. Door de concentratie die de oefeningen vereisen, ontspan je uw geest en werk je de stress weg. Tot slot krijg je simpele oefeningen aangereikt die je houding verbeteren. Je leert oefeningen die je aan je bureau kan uitvoeren om de stijfheid van de rug en de nek te verminderen. We leren je een eenvoudige serie van oefeningen aan, die je tijdens jouw rustpauzes of thuis kan uitvoeren.

2022-02-17T16:41:25+02:00

Yoga op het werk

Op een nuchtere manier kijken we naar stress en de effecten daarvan op ons lichaam en onze dagelijkse werking. Vanuit yoga ontdekken we stress reducerende oefeningen die perfect in een werkomgeving uitgevoerd kunnen worden, zelfs in werkkledij. De deelnemers leren een aantal praktische technieken om doorheen de dag te ontspannen en veerbaar met stresssituaties te kunnen omgaan.

2022-02-17T16:39:20+02:00

Mindful walk

Wanneer je wandelt, is dat vaak om ergens te komen, je doel te bereiken. Op automatische piloot rep je jezelf van punt a naar b. Mindful wandelen is net het tegenovergestelde van wat je dagelijks doet. Het haalt je uit de gewoonte om altijd haast te hebben. Verlangzamen, ademen, je voetzolen voelen bij elke stap. Al wandelend word je je bewust van je lichaam, laat je de ontspanning stap voor stap toe. Je vergeet je bestemming en geniet van de reis. Geef aandacht aan het hier en het nu en keer wandelend terug naar jezelf. Ervaar hoe rustig, ontspannen en helder je wordt. Mindful wandelen in de natuur van het park geeft deze workshop een extra dimensie.

2022-02-17T16:37:04+02:00

De kracht van de stem

In het dagelijkse leven spreken we veel en gebruiken we onze spreekstem, vaak onbewust. Wanneer we dit voor een groep of publiek moeten doen, komen er echter dikwijls hinderpalen op ons af: geen controle over het volume van de spreekstem, problemen met de ademhaling, zenuwen, onverstaanbaarheid en dergelijke. In deze workshop pakken wij deze hinderpalen aan en onze spreekstem bewust gebruiken zodat u met de meer controle en rust voor een groep kan staan en spreken.

Meer weten?

Wil je graag meer info over @ The Park? Aarzel niet om contact op te nemen.