Laden Evenementen

Verplaatst naar 22/4!

Workshop voor aanstaande ouders, ouders van baby’s, peuters en kleuters

Ouders hebben zorgen, maar ook ….nood aan zorg

Mild ouderschap? Ouders zonder grenzen? Helikopterouders? Ploeterouders? Ouders in een netwerk? Moet elke ouder een expert zijn? Wat hebben jonge kinderen en hun ouders nodig? Wat mag je als ouder van de samenleving verwachten, van kinderopvang en van een kleuterschool?

In het eerste deel van de workshop kijken we naar de basisbehoeften van jonge kinderen en hoe volwassenen daarop kunnen reageren. De nadruk ligt op sensitiviteit en responsiviteit.

Tijdens het tweede deel gaan we aan de slag met praktijkvragen van de deelnemers en zoeken we samen naar werkbare oplossingen.

Nog twijfels? Op woensdag 8/3 tijdens het Ladies @The Park event, zal Ann Somers ook een Talk geven als kleine introductie voor de workshop om 16u50. 

Later volgen nog workshops voor ouders van lagereschoolkinderen en voor ouders van pubers.

Ann Somers
Bio Ann Somers

Ann Somers studeerde psychologie en antropologie aan de KU-Leuven. Daarnaast volgde ze nog twee modules Vrouwenstudies aan de Universiteit Antwerpen en therapieopleidingen met narratieve en systemische invalshoek.

Ze werkte bijna 10 jaar lang in een vzw die de kwaliteit van de voorschoolse voorzieningen nastreefde. Daarna bereidde ze kandidaten voor op interlandelijke adoptie. De laatste jaren van haar loopbaan werkte ze als docent aan de Karel De Grote Hogeschool met een voorliefde voor vakken over gezinnen en opvoedingsondersteuning.

Share This Post With Others!

Ga naar de bovenkant