Het is zeer fijn te zien dat er terug meer leven is in dit prachtige park. Niet alleen de Ijsberen trotseren het koude water weer in de zwemvijver maar ook andere bezoekers durven het water al in. De zon geeft af en toe dat duwtje in de rug. Joggers, sporters, kubbers, voetballers, fietsers, fitnessers en … slackliners! Alle soorten sporters komen terug tevoorschijn.
De crisis zorgt er voor dat de vakantie toch dichter bij huis zal doorgaan dan verwacht. Maar met een ecologische zwemvijver, een natuurhistorisch museum, tennisvelden, een plek voor sportlessen in openlucht, een fitness met uitzicht op groen, een Chinese toren waar je ijsjes kan kopen, … lijkt het hier al een 5 sterren – resort!
Op de website www.antwerpenstraalt.be zien wij dat er vele activiteiten terug te vinden zijn die doorgaan in het Boekenbergpark en de verdere omgeving voor jullie staycation in Antwerpen. Er valt vanalles te doen! Wij danken Antwerpen Straalt om deze vele activiteiten, bezienswaardigheden en geheimen in the picture te zetten!

De deuren van @The Park en onze Chinese Pagode staan in ieder geval al open voor nieuwe bezoekers te ontvangen.


– “Baantjes zwemmen in een vijver”
Puur natuur: dat is zwemmen in zwemvijver Boekenberg. Je zwemt er bovendien gratis. Het is misschien wat kouder dan een gewoon zwembad, maar door de omgeving ben je dat zo vergeten. Er is een grote ligweide rondom de vijver. Wie bang is voor zonnebrand, kan onder de bladerrijke bomen opdrogen of verpozen.

“Architecturale pareltjes in Deurne-Zuid (audio-tour)” 
Slenter door Deurne-Zuid en bewonder de talloze architecturale pareltjes. Deze wandeling is een ware streling voor oor en oog.

“Een grot in de stad?” Echt waar!”
Deze parel ligt verscholen in een 18de-eeuws grottencomplex in het park. Het prehistorisch alternatief voor airco! Je hoofd blijft er koel terwijl je vanalles opsteekt over de oertijd, archeologie, mineralogie en paleontologie. Tussen half mei en half oktober is het Natuurhistorisch Museum Boekenberg elke zondagmiddag open.

“Kuieren door een beschermd stadsgezicht”
Laat je verrassen in de Unitaswijk, het architecturaal pareltje van Eduard Van Steenbergen. Van 1923 tot 1932 werkte hij aan dit project. De wijk met zijn beschilderde bakstenen gevels, omhaagde voortuintjes en kleurige glas-in-loodramen is sinds de jaren 1980 een beschermd stadsgezicht. Zoek na je wandeling door deze unieke tuinwijk verkoeling in het nabijgelegen Boekenbergpark.

 – ” Gedichtenjacht in Deurne “
Cultuurfabriek Curieus zette twee poëtische wandelingen op poten in Deurne. Meer dan honderd Deurnenaars lieten een gedicht op hun raam schrijven. Een indrukwekkend geheel, zonder meer. Via de app ‘iziTRAVEL’ vind je de tour die je van het ene gedicht naar het andere neemt. De gedichten zijn ingesproken door de leerlingen van de Academie voor Woord Deurne en dus via de applicatie te beluisteren.

@The Park zijn er al 2 gedichten terug te vinden: 1 tegen het gebouw en 1 aan de Chinese Pagode! Wie zoekt die vindt!

“Ravotten in het Boekenbergpark”